Martijn Molendijk
Molendijk Houtbewerkingsmachines

Molendijk Houtbewerkingsmachines verkoopt machines, maar zorgt ook voor het onderhoud en de planning van de machines. Wat daarbij komt kijken is de aansturing. Wij nemen dus ook de aansturing van de werkvoorbereiding mee. Martijn Molendijk van Molendijk Houtbewerkingsmachines vertelt over zijn relatie met Teamwork interiors en geeft zijn mening over Teamwork interiors als organisatie zoals hij die kent.

Wat is je relatie met Teamwork interiors?

Teamwork is een klant van ons en ik kom daar nu al een jaar of 10 over de vloer. Wij hebben bij hun de eerste machines geleverd qua opdeelzaag en koppeling met het automatische platenmagazijn. Later ook bewerkingsmachines voor het CNC gebied. Ze zijn bezig met het aan elkaar koppelen van de software zodat elke machine precies doet wat hij moet doen. Met behulp van een barcode komt een paneel bij de machine. Vervolgens scant de machine de barcode en wordt het paneel afgewerkt. Op deze manier komen fouten minder voor en is het proces geautomatiseerd. Zo’n machine is een stuk efficiënter waardoor je een stuk minder tijd kwijt bent aan het bedienen van de machine. De machine kan continu blijven draaien.

Wat is jouw rol binnen Molendijk Houtbewerkingsmachines?

Ik zit momenteel vooral in de verkoop, maar ik ben begonnen bij Teamwork als servicemonteur. Wij deden destijds het onderhoud van de machines, simpelweg omdat wij snel kunnen reageren. Hierdoor zijn wij later ook machines gaan leveren. Wij denken op het moment mee met de implementatie van de software waar ze mee bezig zijn. Vervolgens wordt dit gekoppeld aan de machines.

Wat was het eerste project waar jullie samen aan hebben gewerkt?

Het eerste project was de handling van de kantenlijmmachine. Het project zorgde ervoor dat er nog maar één man aan de machine nodig was om hem te besturen. Voor het eerst hebben we een retoursysteem geleverd en op die manier zijn we met elkaar in aanraking gekomen.

Wat maakt Teamwork interiors voor jou uniek?

Ik weet verder niet hoe Teamwork interiors hun werk doet, omdat zij een klant van ons zijn en niet andersom. Maar binnen het bedrijf wordt alles netjes gestructureerd en verloopt alles soepel. Dit geeft een goed beeld van hoe professioneel het eraan toe gaat daar. In veel werkplaatsen waar wij komen ziet het eruit alsof er 30 jaar niks gedaan is. Bij Teamwork ziet alles er echter altijd netjes uit. Zowel de mensen als de machines en de vloer. Dit is een groot verschil in vergelijking met andere bedrijven.

Wat is het mooiste project dat jullie samen hebben uitgevoerd?

Het project waarbij nieuwe software werd ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat we minder fouten maken en minder uren kwijt zijn. Er wordt een stuk efficiënter gewerkt. Dat is iets wat zeker leuk is om te doen.

Begrijp me niet verkeerd, de machines zijn ook hartstikke leuk, maar zo’n project als dit is echt iets waar Teamwork interiors veel aan gaat hebben. Ook richting hun klanten toe zal dit kosten besparen.

Wat zou je nog graag kwijt willen over Teamwork interiors?

Ze hebben het wel echt goed geregeld voor hun personeel. Dat heeft het personeel zelf misschien niet altijd door, omdat ze het gewend zijn. Echter, als je plekken ziet waar wij komen, dan is het bij Teamwork echt wel heel netjes geregeld voor de werknemers.

Gerelateerd

Nieuws

Bij Teamwork interiors hebben we het geluk gehad om ons werk te delen met derdejaars leerlingen. Deze leerlingen volgen ... Lees meer

Onze medewerker Daan Meurkes heeft de 6e plek weten te scoren in de finale van de Skills Heroes! Dit zijn vakwedstrijden... Lees meer

Bij Teamwork interiors zijn we constant op zoek naar nieuw & enthousiast personeel. Laura Wolbert helpt ons graag bi... Lees meer